Hlavní obsah

U turistů v Itálii našli 40 kg písku, hrozí jim šest let

Při kontrole auta, v němž cestovala dvojice francouzských turistů, objevili policisté na jihu italského ostrova Sardinie téměř 40 kilogramů bílého písku z pláže. Za krádež s přitěžující okolností, neboť písek je věcí určenou pro veřejnost, stanou turisté před soudem. Hrozí jim až šest let vězení.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bílý písek ve 14 plastových lahvích policisté našli v kufru sportovně-užitkového vozu, s nímž se dvojice chystala nalodit v přístavu Porto Torre na severozápadě Sardinie na trajekt do jihofrancouzského města Toulon, uvedl deník La Repubblica.

Dvojice Francouzů se hájí tím, že nevěděli, že se dopouštějí něčeho nezákonného, a že si pouze chtěli domů přivést suvenýr ze Sardinie.

Server The Local minulý týden informoval, že na Smaragdové pobřeží na severovýchodě Sardinie byly vráceny tuny písku, oblázky a škeble nalezené v zavazadlech turistů. Za posledních deset let bylo na ostrově výletníkům zabaveno kolem deseti tun písku. Za pašování písku lze podle The Local dostat pokutu od 500 do 3000 eur (asi 12 900 až 77 200 korun). O tvrdších trestech - jako v případě francouzské dvojice - se server nezmínil.

Reklama

Výběr článků

Načítám