Hlavní obsah

U stadiónu Borussie Dortmund našli výbušniny, policie vyslýchá podezřelého

Dortmund

Poblíž fotbalového stadiónu Borussie Dortmund byly nalezeny výbušniny, informovala ve čtvrtek německá federální kriminální police. Podařilo se jí zadržet i podezřelého 25letého muže, v jehož bytě byly nalezeny další nálože, uvedla stanice Deutsche Welle.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Německá policie byl v plné pohotovosti

Článek

Muž byl zadržen v Kolíně nad Rýnem na základě udání zaslaného e-mailem. Obvinění v něm uvedená potvrdil zadržený při výslechu.

U stadiónu byly nalezeny celkem tři podezřelé balíčky s výbušninami, které byly zneškodněny. Další tři nálože a chemikálie na jejich výrobu byly objeveny v bytě zadrženého Němce.

„Byla zahájena forenzní analýza, aby se zjistilo, zda podezřelé balíčky jsou výbušninami nebo ne, a taky aby se zjistilo, jaké byly použity chemikálie. Podle prvních zjištění veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí,“ stojí v prohlášení kriminálky. Není ani jasné, zda měly být nálože použité při sobotním zápasu bundesligy s Hannoverem. Ten se uskuteční podle plánu.

Zatím není jasný motiv zadrženého, nelze ale vyloučit, že je politický a že za hrozbou stojí radikální muslimové. E-mail byl ale podle Bildu poslán na německé velvyslanectví v Islámábádu, a psalo se v něm i o skupině, která plánuje útoky v Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám