Hlavní obsah

U srbsko-maďarské hranice se srotily stovky migrantů, chtějí projít

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Maďarská policie ve čtvrtek večer uzavřela srbsko-maďarský hraniční přechod Kelebia-Tompa, protože se přes něj pokusila dostat na území Evropské unie větší skupina migrantů. Podle odhadů maďarských médií je na hranicích 300 až 500 migrantů, kteří se dožadují otevření hraničního přechodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti u srbsko-maďarských hranicVideo: Reuters

 
Článek

„Mezi migranty jsou muži, ženy i děti. Všichni doufají, že se dostanou přes hranice,“ uvedla maďarská veřejnoprávní televize M1.

„Migranti nám řekli, že chtějí začít nový život v západní Evropě,“ řekla reportérka televize M1.

Foto: MTI

Skupina migrantů na srbsko-maďarské hranici

Agentura MTI upozornila, že tak velká skupina migrantů nedorazila na srbsko-maďarské hranice od roku 2015, kdy vrcholila migrační krize. Migranti drží v rukou transparenty s nápisy „Naše děti si zaslouží lepší život“ a „Jsme uprchlíci, nikoli zločinci“, „Naše dětí musejí dostat vzdělání” či „Moje rodina na mne čeká v Evropské unii”.

Televize M1 uvedla, že migranti patrně zůstanou na hraničním přechodu po celou noc. „Postavili si tady stany,” dodala reportérka, která je přímo na hranici.

Foto: MTI

Maďarská policie uzavřela přechod Kelebia-Tompa

Minulé úterý se pokusilo dostat ze Srbska na maďarské území asi 60 migrantů a zastavila je až varovná střelba do vzduchu na hraničním přechodu Horgoš-Röszke. Při incidentu byli zadrženi čtyři lidé. Ostatní se vrátili na srbské území.

Střelba na srbsko-maďarské hranici, do EU se pokusilo dostat 60 lidí

Evropa

V roce 2015 v období vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko hraniční plot na hranicích se Srbskem. U hraniční bariéry neustále hlídkují maďarští policisté a vojáci.

Maďaři jsou překvapení. Navzdory dvojí bariéře přicházejí stovky migrantů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám