Hlavní obsah

Tymošenková do nového vězení dorazila s dvanácti zavazadly

Právo, nka
Pchjongjang

Ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková, odsouzená za uzavření nevýhodných smluv na dodávky ruského plynu k sedmi letům vězení, se v pátek do nové věznice přestěhovala s plnou parádou: na místo výkonu trestu dorazila s dvanácti kufry. Napsal to ruský server Dni.ru.

Foto: ČTK/AP

Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková ve vězení

Článek

Advokát expremiérky si stěžoval, že jeho mandantka musela být kvůli zdravotním problémům převážena v kolečkovém křesle, to ale vězeňská služba odmítla.

„Před odjezdem Tymošenkovou prohlédli lékaři, kteří shledali, že její zdravotní stav převoz umožňuje,“ řekl mluvčí Igor Andruško s tím, že měla na cestu k dispozici luxusní mikrobus a v něm veškeré pohodlí: nechyběla tu toaleta, umyvadlo a dvě pohovky.

V charkovské věznici, kde Tymošenková nyní sedí, si trest odbývá asi 900 žen, z toho 14 má doživotí. Do žaláře se v nejbližší době chystá skupinka opozičních poslanců s cílem vyjasnit, v jakých podmínkách tu bývalá politička přebývá.

Reklama

Související články

Vězněná Tymošenková má podlitiny a hubne

Patnácticentimetrové podlitiny má na těle uvězněná ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková, jejíž zdravotní stav se nadále zhoršuje. Podle serveru NEWSru.com...

Tymošenkové zamítli obnovu procesu

Kyjevský odvolací soud ve středu zamítl návrh obhájců vězněné ukrajinské expremiérky Julije Tymošenkové na obnovu procesu v plynové kauze. Soudkyně Jelena...

Výběr článků

Načítám