Hlavní obsah

Tygřice zabila v Curychu ošetřovatelku

– Curych
Novinky,

Tygřice v curyšské zoologické zahradě zabila v sobotu odpoledne 55letou ošetřovatelku. Potvrdila to samotná zoo a dodala, že se tragický incident nyní vyšetřuje. Cílem je mimo jiné zjistit, proč byla ošetřovatelka v oploceném areálu zároveň s tygřicí. O útoku informoval server Swissinfo a agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Policie v curyšské zoo po útoku tygřice

Článek

Pětiletá sibiřská tygřice Irina napadla ošetřovatelku krátce před 13:20. Další pracovníci zoo po zjištění útoku přispěchali ošetřovatelce na pomoc a podařilo se jim od ní tygřici odlákat. Oživovací pokusy však byly neúspěšné, žena na místě zemřela.

V době útoku bylo v zoo několik policistů, kteří místo izolovali a odehnali návštěvníky. Do zoo byli povoláni psychologové, kteří pomohli lidem, jež útok viděli.

Zoologická zahrada v největším švýcarském městě po přestávce vynucené pandemií otevřela své brány 6. června. V neděli zůstane uzavřena.

Zoo chová pár sibiřských tygrů, kromě Iriny i čtyřletého samce Sayana.

Není to první tragédie v curyšské zoo, loni v prosinci tam napadl krokodýl ošetřovatele a kousl ho do paže. Plaz byl zastřelen, ošetřovatel musel na operaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám