Hlavní obsah

Tvrdé střety Kurdů a radikálních muslimů. V Hamburku došlo na tyče i mačety

Hamburk
Aktualizováno

Zhruba 400 Kurdů se v noci na středu v Hamburku na severu Německa tvrdě střetlo se stejným počtem radikálních muslimů. Kurdové se domáhají tvrdšího mezinárodního zásahu proti extremistům z Islámského státu v Sýrii.

Foto: Markus Scholz, ČTK/AP

Policisté proti demonstrantům zasahovali celou noc.

Článek

Znesvářené skupiny na sebe útočily také železnými tyčemi, mačetami a dalšími ostrými předměty, uvedla hamburská policie. Čtrnáct lidí bylo zraněno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Markus Scholz, ČTK/AP

Policisté se snažili od sebe obě znesvářené strany oddělit.

Střety se rozhořely okolo 23. hodiny poté, co se Kurdové po pokojné demonstraci vydali k jedné z mešit. Před ní se jim postavili na odpor muslimové.

Bojující tábory od sebe musela odtrhávat policie, která po půlnoci nasadila i vodní dělo. Zásah trval až téměř do rána. Dvě desítky lidí byly zatčeny.

Foto: Markus Scholz, ČTK/AP

Čtrnáct lidí bylo při nočních střetech zraněno.

Policie se domnívá, že ve skupině, která se Kurdům postavila, byli příznivci salafistického hnutí. Salafisté bojují i na straně Islámského státu, který ovládá části Sýrie a Iráku.

Foto: Profimedia.cz

Demonstrace Kurdů v Hamburku upozorňující na obložení syrského města Kobani

Demonstrace Kurdů tento týden zažila také další evropská města včetně Bruselu, Vídně, Paříže, Berlína a Stockholmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrující Kurdové vtrhli do budov evropských parlamentů i na londýnské letištěVideo: Memed Aksoy, Gulejar Oztas, Reuters

V Turecku už při nepokojích zemřelo 14 lidí. Tamní Kurdové se snaží vládu přimět k zásahu v syrském městě Kobani na hranici s Tureckem. Město už Islámský stát zčásti dobyl. Turečtí Kurdové se střetli i s místními pohraničníky, když se snažili do Kobani proniknout, aby místním pomohli v boji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám