Hlavní obsah

Tragédie hořící únikové herny: Dveře neměly kliku, tu měly dívky teprve najít

Právo, PM

V garáži upravené na dějiště únikových her, v níž na sklonku minulého týdne v polském Koszalinu v plamenech zemřelo pět patnáctiletých gymnazistek, chyběla kromě nouzového východu také klika na dveřích.

Foto: ČTK/AP

Pohřeb pěti dívek, které se minulý týden udusily kouřem v polské, Koszalinu.

Článek

„Po vyřešení několika rébusů a záhad dívky měly nalézt kliku ve speciálním úkrytu, což bylo součástí hry. Po explozi plynové bomby a bleskově se šířícím požáru však na splnění této úlohy už neměly čas,“ řekl v rozhlase Radio Koszalin Ryszard Gasiorowski, mluvčí prokuratury v tomto městě.

Dodal, že studentky se nemohly dostat ven ani nevelkým oknem v herně, protože ho zakrýval sádrokarton, a navíc na něm byly mříže.

Únikové místnosti měl připravovat vnuk majitelky podniku, podle mluvčího prokuratury je podezřelý, že nebral na vědomí, že tyto místnosti nejsou správně vytápěny a hlavně postrádají nouzové východy.

Foto: Reuters

Polští hasiči na místě neštěstí v Koszalinu

Měla to být oslava narozenin

Pětice 15letých dívek chtěla únikovou hrou v Koszalinu na severu Polska oslavit narozeniny jedné z nich. V areálu ale začalo hořet a dívky se v místnosti, ze které se v rámci hry snažily dostat, udusily. [celá zpráva]

Amelii, Karolinu, Malgorzatu Viktorii a Julii, které zabil oxid uhelnatý, pochovali ve čtvrtek v pěti vedle sebe umístěných hrobech na městském hřbitově v Koszalinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Koszalin na severu Polska, místo, kde při požáru zemřelo pět dívekVideo: Reuters

Bezprostřední příčinou požáru byla podle prokuratury netěsná nádoba s plynem, ale znalci mají konečný názor vyjádřit za několik dní, poznamenala TVN 24 a dodala, že velitel polské policie Jarosław Szymczyk již dříve ujistil, že případu se věnují nejzkušenější kriminalisté.

Polské úřady po páteční tragédii zavřely 13 areálů provozujících únikové hry. Zkontrolováno jich bylo zatím asi 180 z přibližně 1100 v zemi. Premiér Mateusz Morawiecki prohlásil, že budou uzavřeny všechny podniky s únikovými hrami, které nesplní bezpečnostní předpisy.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám