Hlavní obsah

The Times zařadil Mináře mezi 20 vycházejících hvězd tohoto roku

Britský deník The Times zařadil hlavního organizátora loňských protivládních demonstrací v Česku Mikuláše Mináře mezi 20 vycházejících hvězd, které je dobré vést v patrnosti v nadcházejícím roce. Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii se ocitl ve společnosti osobností, jako je španělská princezna Leonor, nový bavorský premiér Markus Söder či ruský opoziční aktivista Jegor Žukov.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář

Článek

List připomíná, že třicet let po zvonění klíči během sametové revoluce v roce 1989 nyní mladí lidé v Praze vycházejí do ulic téměř každý týden. "Tentokrát je protest namířen proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi, prezidentovi a premiérovi, kteří jsou viněni z podrývání vlády práva a umožnění vzestupu korupce," uvádí konzervativní deník.

Minář: Neděláme revoluci, ale bráníme systém

Domácí

"Šestadvacetiletý iniciátor (protestů) a student Univerzity Karlovy se zálibou v hořčicově žlutém oblečení Mikuláš Minář výrazně připomíná (herce) Damiana Lewise," všímá si autor příspěvku. Již vážněji dodává, že se Minářovi podařilo zorganizovat největší demonstrace od roku 1989, z nichž poslední se zúčastnilo na 250 000 lidí. Tvrdí rovněž, že se Minář stává "klíčovým hráčem v české politice".

Foto: Profimedia.cz

Britský herec Damian Lewis

Z dvacítky zařazených osobností se některé na vstup do veřejného dění dlouhodobě připravovaly, jiné byly do veřejného života vrženy překotným vývojem událostí. Podle editorů Timesů je ale všechny spojuje to, že na konci roku 2020 vejdou jejich jména v obecnou známost.

Reklama

Související články

Letná dala Babišovi ultimátum do konce roku

Pod heslem Letná 2 – znovu za demokracii se v sobotu odpoledne na Letenské pláni v Praze konala další demonstrace, kterou pořádal spolek Milion chvilek....

Výběr článků

Načítám