Hlavní obsah

Téměř celé Benátky jsou zaplaveny, deště sužují sever Itálie

Vydatné deště způsobují potíže v severní Itálii. Stovky lidí byly evakuovány. Pod vodou ocitlo 70 procent Benátek a většinu míst v centru nelze projít bez holínek. Hladina vody dosáhla 150 centimetrů nad normální stav hladiny moře a voda může ještě stoupat. Povodňový poplach se v Benátkách vyhlašuje při 110 centimetrech nad normálem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Voda zatopila 70 procent BenátekVideo: Reuters

 
Článek

Vzedmutí hladiny v benátské laguně je pravidelným jevem, který obvykle nastává na podzim a v zimě. V budoucnu by tomu měl čelit dlouho sporný a drahý sytém bariér.

Trvalý déšť a záplavy trápí na severu země i jiná místa. Mohutné lijáky hrozí sesuvy půdy především v Toskánsku. Hasiči tu museli zachránit dva lidi z automobilu, který strhl prudký vodní proud.

V přístavním městě Livornu voda zalila řadu obydlí a vodní masa se převalila přes pobřeží. Ve známé Pise záplavy způsobily výpadek elektrického proudu.

Stovka lidí musela opustit své domovy i v přístavním městě La Spezia, kde se z břehů vylila řeka Magra. Úřady varovaly před dalšími srážkami a varovaly obyvatele před cestováním autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám