Hlavní obsah

Tělo Britky unesené z procházky v Londýně našli v tašce. Identifikovaly ji zuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Před magistrátním soudem ve Wesminsteru v sobotu stanul policista viněný z brutální vraždy ženy, která se minulý týden nevrátila z procházky po Londýně a od té doby byla nezvěstná. Zatímco soudce případ během krátkého řízení zřejmě pro závažnost prokazovaných činů rovnou předal vyšší instanci, britská média přinášejí další detaily otřesného případu.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Everardová

Článek

Třiatřicetiletá Sarah Everardová zmizela 3. března večer, když se sama vracela z návštěvy v londýnské čtvrti Clapham domů do čtvrti Brixton. Od té doby až do 10. března byla nezvěstná. Ve středu ale Scotland Yard oznámil, že vyšetřovatelé našli její pozůstatky v kentském lese u města Ashford. Okolnosti vraždy ani příčinu smrti ale nezveřejnili.

V pátek pak policie identifikaci třiatřicetileté marketingové specialistky potvrdila. "Mohu nyní potvrdit, že to je tělo Sarah Everardové," uvedl Nick Ephgrave z londýnského policejního sboru.

Tělo v tašce pro řemeslníky

Deník The Daily Mail v sobotu na svém serveru napsal, že policisté pozůstatky našli v tašce používané řemeslníky. Zda bylo tělo nějak znetvořeno nebo rozporcováno, server britského listu neuvádí. Napsal ale, že k identifikaci tělo bylo nutné použít zubařských záznamů, což svědčí o tom, že bylo k nepoznání.

V případu záhadně zmizelé ženy zatkli londýnského policistu

Zahraniční

Osmačtyřicetiletý Wayne Couzens byl mezitím obviněn z únosu a vraždy. „Pane Couzensi, předávám váš případ ústřednímu trestnímu tribunálu, který můžete znát jako Old Bailey. Dostavíte se tam k prvnímu slyšení 16. března. Není v mé moci posoudit možnost kauce, ta může být – pokud si to budete přát – posouzena během stání 16. března,“ zaznělo během krátkého přelíčení u magistrátního soudu.

Foto: Elizabeth Cook, ČTK/AP

Wayne Couzens (vlevo) na kresbě ze soudní síně

Až do dalšího stání tak Couzens zůstane ve vazbě, kde už utrpěl dvě viditelná poranění hlavy, která si vyžádala nemocniční ošetření. Jak k nim přišel, není známo. „Podezřelý byl převezen do nemocnice s poraněním hlavy, jež utrpěl v pátek v cele. Byl sledován strážci zákona, kteří mu okamžitě poskytli první pomoc,“ uvádí ke zranění Scotland Yard.

Extrémně sledovaný případ záhadně zmizelé Britky je u konce: Policie našla tělo

Evropa

Couzens sloužil u policie od roku 2018. Naposledy působil o ochranné služby, která měla na starosti ostrahu diplomatických a parlamentních objektů. V době únosu Sarah Everardové nebyl ve službě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Celospolečenská debata

Únos třiatřicetileté ženy z londýnské ulice a fakt, že je v případu podezřelý policista, ve Spojeném království vyvolal pobouření a rozproudil debatu o tom, zda jsou osamocené ženy na ulicích britských měst v bezpečí.

Se svérázným, avšak patrně vážně míněným návrhem, jak dámám v britských městech zajistit větší bezpečnost, přišla tento týden členka Sněmovny Lordů za partaj zelených Jenny Jonesová. Napadlo ji mužům po 18. hodině vycházení z domu raději úplně zakázat.

Zákaz vycházení mužům po 18. hodině, navrhuje britská poslankyně kvůli případu zmizelé ženy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám