Hlavní obsah

Tajná kódová označení a přezdívky členů britské královské rodiny

Novinky, bok

Bezpečnost hlav států či významných členů královských rodin je vždy na prvním místě. I proto ve spojitosti s tím mnohde používají jejich asistenti či bodyguardi tajná kódová označení, aby se informace o jejich pohybu nedostaly do nesprávných rukou. Stejné to je i v britské královské rodině, kde například Catherine, vévodkyně z Cambridge, získala jméno Daphne Clark. Královna Alžběta II. má přezdívku Gary.

Foto: Profimedia.cz

Catherine, vévodkyně z Cambridge

Článek

Ať už se někdo o britskou královskou rodinu zajímá, nebo ho informace o ní jen tiše míjejí, jména jednotlivých členů by širší veřejnost mnohdy i tak uvedla správně.

Jenže ti, které celý svět zná jako prince Harryho či jeho ženu Meghan, vévodkyni ze Sussexu, prince Williama a jeho ženu Catherine, ti všichni jsou pro blízké pracovníky v jejich okolí známí pod tajnými jmény, která aktuálně přinesl server Daily Mail.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Princové Harry a William s manželkami sledují leteckou přehlídku nad Londýnem.

Pro prince Harryho a jeho ženu se používají běžnější jména s iniciálami DS (odkaz na pravý titul vévoda a vévodkyně ze Sussexu - Duke and Duchess of Sussex), například David Stevens a Davina Scott.

Podobné je to u prince Williama a jeho ženy, kteří jsou „známí” jako Danny Collins a Daphne Clark (iniciály DC opět odkazují na tituly - Duke and Duchess of Cambridge, tedy vévoda a vévodkyně z Cambridge).

Foto: Alexi Lubomirski, ČTK/AP

Oficiální fotografie ze svatby prince Harryho s Meghan

„Pokud by se někdo dostal k informacím, které jsou určeny asistentům či ochrance královské rodiny, jména Harry a Meghan v nich nenajdou. Je to příliš riskantní, proto mají všichni kódová jména, která se pravidelně mění,” uvádí zdroj blízký královské rodině.

Označení členů královské rodiny byla odhalena na jedné z událostí, kde se jeden z asistentů prince Harryho svěřil, že se s princem někdo snaží spojit.

Soukromé přezdívky 

Členové královské rodiny ale nemají jen kódová označení od pracovníků v jejich okolí. Pokud jsou v soukromí ve společnosti svých blízkých, mnohdy se častují i soukromými přezdívkami.

Královna Alžběta II. je například známá jako Gary. Vše vzešlo od jejího vnuka, prince Williama, který měl jako malý problém s vyslovením slova „granny” (tedy babička) a místo toho jí říkal právě Gary.

Foto: Yui Mok, ČTK/AP

Krátce po operaci šedého zákalu nosila královna Alžběta II. sluneční brýle.

Syn prince Williama, prince George, pravnuk královny, pak hlavu monarchie nazývá Gan-Gan.

Princ Charles, otec prince Williama, pak má vlastní označení pro vévodkyni Meghan, manželku jeho druhého syna Harryho. Říká jí prý „Tungsten” (v češtině wolfram). Označení má opravdu původ ve známém kovu - povaha vévodkyně je prý totiž stejně tvrdá a neoblomná.

Vévodkyně Catherine a princ William si pak v soukromí říkají „miláčku” a „zlato”, vévodkyně Meghan svého manžela Harryho na představení muzikálu Hamilton láskyplně oslovovala „má lásko”.

Reklama

Výběr článků

Načítám