Hlavní obsah

Tábor albánských migrantů na útesu u Lamanšského průlivu poničila bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dieppe

Sto až sto padesát albánských migrantů si v květnu postavilo stanový tábor na útesu u francouzského přístavu Dieppe. Chtějí se odtamtud dostat na trajekt mířící do Velké Británie. Poté, co tábor zasáhla bouře spojená s prudkým deštěm, jej ve středu navštívili zástupci Lékařů bez hranic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zhruba 150 migrantů se utábořilo na útesu na severu FrancieVideo: AP

 
Článek

Nebezpečí běžencům hrozí především od padajícího kamení, které se uvolnilo po prudkých deštích. Mluvčí Lékařů bez hranic Daniel Barney řekl, že tábor navštívili, aby zlepšili podmínky migrantů, jimž bouře poničila chatrná přístřeší. Poskytli jim dvacet nových stanů.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Nové stany v táboře albánských migrantů

Nicolas Legrand, předseda místní organizace Itinerance, která pomáhá migrantům, řekl, že Albánci neočekávají žádnou pomoc od úřadů.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Tábor albánských migrantů u Dieppe

V Dieppe jsou i Albánci, kteří byli dřív v Calais v táboře Džungle. Podle televize Channel 4 někteří načerno pracují. Je také mezi nimi jeden Albánec, kterého už britské úřady do Francie vrátily.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Tábor albánských migrantů u Dieppe

Podle bývalého britského inspektora pro otázku přistěhovalectví Johna Vineho hrozí, že se záhy pokusí dostat do Británie. U britských břehů už byl 29. května zajištěn člun s 18 albánskými migranty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám