Hlavní obsah

Švagr rodinu umlátil páčidlem. Těla rozřezal, spálil a část zakopal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nantes

Francouzská policie zveřejnila další detaily z případu zmizení rodiny Troadecových. A s tím, jak vyšetřovatelé události rozplétají, vyplouvají na povrch hrůzné podrobnosti. Ukázalo se, že vražednou zbraní bylo kovové páčidlo a zlatachtivý švagr Hubert Caouissin těla svých příbuzných po vraždách zohavil.

Foto: AP

Pohřešovaná rodina Troadecových

Článek

Všechno začalo 13. února večer. Caouissin se schoval v garáži Troadecových a čekal, až usnou. Policistům řekl, že mu šlo o „zlaté mince, o něž se měli podělit v rámci rodiny“, a on do domu „přišel získat informace“. Patrně právě o mincích. Ty se ale v domě nenašly a rodina je možná ani neměla.

Otec – 49letý Pascal Troadec – se vzbudil, když švagr v domě slídil. Slyšel hluk v přízemí, vzal páčidlo a šel se podívat, co se děje.

„Rozpoutalo se obrovské násilí,“ shrnul před novináři prokurátor Pierre Senne, který má případ na starosti. Caouissin svému švagrovi páčidlo vytrhl, utloukl ho a následně zavraždil jeho manželku Brigitte. Jedenadvacetiletého Sebastiena a osmnáctiletou Charlotte zavraždil obdobně brutálním způsobem chvíli nato.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Místo činu

Těla čtyřčlenné rodiny nechal Hubert Caouissin původně ležet v tratolišti krve na místě činu, tedy v rodinném domě v Orvault na předměstí Nantes. [celá zpráva]

Když se setmělo, odjel domů do asi 300 kilometrů vzdáleného Brestu, kde žil se svou partnerkou Lydií, která byla sestrou zavražděného otce rodiny. Všechno jí řekl.

Druhý den, tedy 17. února, se dvojice vydala do domu zahladit stopy. Caouissin ostatky svých příbuzných rozřezal a částečně spálil, v čemž mu partnerka pomáhala. „Zdá se, že těla rozřezali na kusy, část spálili a část zakopali,“ uvedl prokurátor Senne. Kde jsou ostatky zakopány, ale stále není jasné.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Dům zapečetila policie.

Dvojice použila Sebastienovo auto, které pak vyčistila a nechala v asi hodinu vzdáleném Saint Nazaire. Tento krok měl zmást vyšetřovatele. A to se jim  zpočátku také povedlo.

Policie nejdřív podezřívala Sebastiena, který v dětství trpěl duševními problémy. Pak se ale našla Caouissinova DNA na sklenici ve dřezu v domě Troadecových, a to přesto, že švagr tvrdil, že příbuzné roky neviděl. Dalším důkazem je jeho DNA v Sebastienově voze.

Podle sousedů měli Caouissin a jeho partnerka v poslední době hluboko do kapsy a vyšší životní úroveň příbuzných špatně snášeli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Francii zmizela čtyřčlenná rodináVideo: AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám