Hlavní obsah

Střílel jsem na všechno. Za vraždu šesti příbuzných včetně rodičů dostal Němec 15 let

Ellwangen

Patnáctiletý trest odnětí svobody uložil německý soud 27letému muži, který v lednu zastřelil šest svých příbuzných. Trest si odpyká ve specializované psychiatrické nemocnici, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soud v Ellwangenu na jihozápadě Německa shledal Adriana S. vinným ze šesti vražd a dvou pokusů o ni.

Letos v lednu Němec zastřelil ve městě Rot am See, zhruba 80 kilometrů severovýchodně od Stuttgartu, třiceti ranami své rodiče, dva nevlastní sourozence, strýce a tetu. Dva další příbuzné těžce zranil. Po činu sám zavolal policii, na jejíž příjezd v domě počkal.

Vrah syna německého exprezidenta stráví 12 let na psychiatrii

Evropa

Během soudního procesu se Adrian S. k činům přiznal a řekl, že jich zčásti lituje. Žádnou lítost nevyjádřil nad smrtí matky. „Zničila mi život,” uvedl. Dodal, že se jej matka snažila otrávit, neboť mu do pití přimíchávala ženské hormony.

Souzený muž nepředložil žádné důkazy, které by podporovaly jeho tvrzení, uvedla DPA. V psychiatrickém posudku stojí, že Adrian S. trpí bludy. Lékař u něj diagnostikoval psychickou poruchu. Proto soud nařídil, aby si trest odpykal v psychiatrické nemocnici.

Afghánec ubodal v německém autobusu za bílého dne svou ženu

Zahraniční

Ke smrti svého otce muž uvedl, že jí lituje. „Střílel jsem ale na všechno, co se pohnulo,” řekl. Prohlásil také, že svůj čin dlouho plánoval a že se kvůli tomu stal mimo jiné členem střeleckého klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám