Hlavní obsah

Stopy vykradení drážďanské klenotnice vedou k arabským klanům v Berlíně

– Drážďany

Do krádeže skvostů z drážďanské klenotnice Grüne Gewölbe (Zelená klenba) jsou zapletené arabské klany v Berlíně, napsal ve čtvrtek list Berliner Morgenpost s odvoláním na zdroje blízké policejním kruhům. Prokuratura v Drážďanech potvrdila, že kriminalisté hledají možné souvislosti s krádeží stokilogramové zlaté mince z berlínského Bodeho muzea v březnu 2017, napsala agentura DPA.

Foto: Juergen Karpinski, ČTK/AP

Ozdoba do vlasů ve tvaru slunce.

Článek

V drážďanské klenotnici zloději použili zvláštní hydraulické zařízení, které například hasiči používají pro vyprošťování. Nástroj by měl pocházet z jedné firmy v Erlagenu, která je vyrábí. Jeden z členů arabského klanu byl nedávno odsouzen za vykradení této společnosti. Kromě toho jeden podobný přístroj někdo ukradl hasičům v Berlíně.

Podívejte se na šperky, které zloději ukradli z klenotnice v Drážďanech

Evropa

Vyšetřovací tým z Drážďan nyní podle Berliner Morgenpost zjišťuje, kde všude v Německu bylo při krádežích použito hydraulické nářadí od zmíněné bavorské firmy, případně zda nebylo toto vybavení někde ukradeno.

Do drážďanské klenotnice se vloupali dva malí lidé, policie zveřejnila video

Evropa

Na dopadení zlodějů, kteří v drážďanské klenotnici Grünes Gewölbe ukradli šperky nevyčíslitelné historické hodnoty, byla vypsána odměna 500 tisíc eur (12,8 milionu Kč). Osud lupu je stále nejasný a kvůli neprodejnosti šperků se mnozí odborníci obávají, že pachatelé drahokamy vytrhají a drahé kovy roztaví, aby předměty mohli rozprodat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám