Hlavní obsah

Stodvouletá stařenka z Francie přiznala, že ubila svou 92letou spolubydlící

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pečovatelském domě v městečku Chézy-sur-Marne na severu Francie řeší brutální vraždu 92leté obyvatelky domova. Vražedkyní má být další obyvatelka domova - 102letá dáma, která obývá sousední pokoj, napsala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zavražděnou ženu objevil pečovatel v sobotu krátce po půlnoci. Oběť ležela bez známek života v posteli. Tvář měla silně pohmožděnou. Pitva zjistila, že příčinou smrti bylo škrcení a úder ho hlavy, napsala agentura AFP.

Žena, která je podezřelá z vraždy, byla „velmi rozrušená a zmatená“. „Pečovateli měla říci, že někoho zabila,“ uvedl státní zástupce. Seniorka je v současné době na psychiatrii, kde odborníci zkoumají její stav a zda byla v době spáchání trestného činu odpovědná za své činy.

Co vedlo 102letou stařenku k vraždě, zatím není jasné.

Uškrtila stoletou

Případ na severu Francie připomíná kauzu z roku 2009 v pečovatelském domě Brandon Woods v Dartmouth ve státě Massachusetts. Tehdy jedna z jeho obyvatelek, 98letá Laura Lundquistová, uškrtila po hádce svou stoletou spolubydlící Elizabeth Barrowovou.

Lundquistová, která trpí již několik let demencí, měla za to, že se její starší spolubydlící snaží mít celý pokoj jen pro sebe.

Reklama

Výběr článků

Načítám