Hlavní obsah

Stavební firma pozastavila bourání Berlínské zdi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Stavební firma, která che vybudovat luxusní dům na břehu Sprévy v Berlíně, ustoupila tlaku aktivistů a přerušila plánovanou demolici části zachovalého úseku Berlínské zdi. Informovala o tom v pondělí agentura DPA. Berlínská zeď, symbol čtyřicetiletého rozdělení města, patří k největším turistickým lákadlům metropole.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Policisté u odstraněné části zdi

Článek

Firma chtěla dvacetimetrový kus zdi rozebrat kvůli lepšímu přístupu na staveniště výškového domu s luxusními byty. Právě to vyvolalo rozhořčení Berlíňanů. [celá zpráva]

Proluka měla vzniknout v části takzvané East Side Gallery, tedy nejdelšího zachovaného úseku zdi, který slouží jako galerie pod širým nebem. Stavbaři se do demolice pustili v pátek, ale kvůli protestu několika stovek lidí museli práci přerušit. Na místě demonstrovalo v neděli 6000 osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti protestovali proti demolici zbytku berlínské zdiVideo: Reuters

Firma chce s kritiky svého postupu jednat. Kusy zdi chtěla přemístit jinam, narušila by tak ale celistvost zdi i výtvarná díla na ní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám