Hlavní obsah

Spolupachatelé atentátů ve Volgogradu dostali vysoké tresty

– Volgograd

V ruském Volgogradu byli k 19 letům vězení odsouzeni dva muži za podíl na dvou sebevražedných atentátech na nádraží a v trolejbusu, při nichž v tomto městě loni v prosinci zahynulo 34 lidí. Další dva muži obvinění z útoků dostali trest tři roky a deset měsíců, uvedla v pátek agentura TASS.

Foto: Reuters

Výbuch na volgogradském nádraží zachytila kamera na protějším domě.

Článek

Ibragim Magomedov a Alautdin Dadajev, kteří si odpykají devatenáctiletý trest, byli shledáni vinnými z napomáhání teroristům, kteří loňské prosincové atentáty ve Volgogradu na jihu Ruska spáchali. Podle výsledků vyšetřování se účastnili výroby výbušných zařízení, jež byla při explozích použita.

Bratři Magomednabi a Tagir Batirovovi podle vyšetřovatelů pomohli tajně dopravit atentátníky na místo činu a v cele stráví tři roky a deset měsíců, sdělil TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch na nádraží ve Volgogradu zachycený městskou kamerouVideo: Reuters

Volgogradské útoky zvýšily obavy o bezpečnost v Rusku před letošní zimní olympiádou v Soči. Čtveřice odsouzených je ze severokavkazského Dagestánu, který je centrem islamistických povstalců.

Už v únoru ruské bezpečnostní síly zastřelily v Dagestánu Džamaldina Mirzajeva, považovaného za organizátora atentátů ve Volgogradu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky atentátu v trolejbusu ve VolgograduVideo: Reuters

Na nádraží a trolejbusu útočili sebevražední atentátníci Asker Samedov a Sulejman Magomedov. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám