Hlavní obsah

Spekulace kolem pachatele útoku v Ankaře pokračují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA

Úterní atentát v Ankaře, při němž přišlo o život šest lidí a 121 dalších utrpělo zranění, zřejmě spáchal sebevražedný útočník, který je podezřelý z příslušnosti k zakázané Straně kurdských pracujících (PKK). Prohlásil to ve středu guvernér Ankary Kemal Önal. PKK ovšem jakýkoli podíl na pumovém útoku odmítla.

Článek

"Oznamujeme, že nemáme nic společného s tímto útokem a že rozhodně neschvalujeme tento druh akcí," zdůrazňuje strana v prohlášení.

Turecký tisk ve středu uvedl, že policie v souvislosti s útokem, k němuž se dosud nikdo nepřihlásil, zatkla osm osob. Bližší podrobnosti k jejich totožnosti však zatím nezveřejnila, takže spekulace kolem pachatele útoku pokračují.

Jak oznámil guvernér Önal, vyšetřovatelé nalezli části těla patřící osmadvacetiletému muži, který již byl trestně stíhán a který nepatří k šesti osobám prohlášeným za mrtvé. Části oděvu, který patřil podezřelému identifikovanému jako Güven Akkus, ukazují, že spáchal útok za pomoci plastické výbušniny, již měl připevněnou k tělu, uvedl guvernér. Dodal, že atentát nese znaky metod používaných separatisty ze Strany kurdských pracujících.

Silná nálož explodovala pozdě odpoledne před obchodním centrem ve čtvrti Ulus, kde je několik stanic autobusů a kde v té době bylo mnoho lidí. [celá zpráva] Pět osob bylo mrtvých na místě, šestá podlehla zraněním v nemocnici. Podle úřadů je mezi zraněnými desítka Pákistánců. Původně se předpokládalo, že jeden Pákistánec je i mezi mrtvými, to však dnes pákistánské velvyslanectví v Turecku popřelo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám