Hlavní obsah

Snímek Polky vyskakující z hořícího domu se stal symbolem britských nepokojů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Přistěhovala se do Londýna teprve před několika měsíci. Dorazila za svou sestrou, která v britské metropoli pracuje již pět let, aby začala pracovat ve stejné prodejně jako ona. Dvaatřicetiletá Polka Monika Konczyková má místo toho za sebou nyní značně deprimující zážitek, když se musela skokem z prvního patra zachraňovat z hořícího domu.

Foto: Profimedia.cz

Snímek, který obletěl svět. Žena se při skoku z více než pěti metrů nezranila. Pomohli jí záchranáři a policisté.

Článek

Do Londýna přijela za vidinou lepšího života a více peněz, místo toho je nyní traumatizovaná z incidentu, který se odehrál před několika dny, řekli médiím přátelé mladé Polky. Ta musela skákat z okna do náruče pořádkového policisty, aby se zachránila z ohněm zasaženého domu, který zapálili rabující chuligáni.

Své 37leté sestře Beatě Mecajové Monika řekla, že byla absolutně vyděšená. Myslela si prý, že zemře. Od samotného incidentu v londýnské čtvrti Croydon téměř přestala mluvit. Plánuje v nejbližší době vyhledat lékařskou pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Polku odvedli po skoku z okna policisté do bezpečí.

"Monika je po tom všem neuvěřitelně traumatizovaná. Cítí, že se jen těsně vyhnula smrti," uvedla její sestra.

Oheň se šířil z hořícího obchodu

"Bydlí nyní u mě a já se o ní starám. Zabere to chvíli, než se přes to všechno dostane. Do Velké Británie přišla teprve před několika měsíci. Jsme zděšené z toho, že se tu něco takového vůbec může stát. Vždy jsme si o této zemi myslely, že je velmi civilizovaná," dodala Beata Mecajová.

Konczyková vyrostla v polském Koronowu a do Anglie se odstěhovala v březnu, aby se přidala ke své sestře, která tam pracuje v obchodě Poundland. Dvaatřicetiletá žena byla jednou ze čtyř osob, které musely vyskočit z oken domu. Oheň z hořícího obchodu s nábytkem se totiž nekontrolovatelně šířil na obytný dům.

Reklama

Výběr článků

Načítám