Hlavní obsah

Slovenský prezidentský palác duhový nebude, vyvrací zvěsti Čaputové tým

– Bratislava
Právo, Novinky, Ivan Vilček

Po internetu se šíří fotografie, která má znázorňovat nové osvětlení Prezidentského paláce v Bratislavě v duhových barvách. Kancelář slovenské prezidentky Zuzany Čaputové to ale popřela s tím, že jde jen o jednu z variant. Snímek vznikl při zkoušce funkčnosti světel.

Foto: Luboš Bláha

Takhle to vypadat nebude, dušují se v kanceláři slovenské prezidentky.

Článek

„V těchto dnech se testuje a nastavuje také nové osvětlení paláce. Dočasně je proto možné vidět různé režimy a různé barevné kombinace. Nové osvětlení bude plně respektovat fakt, že budova je národní kulturní památkou a sídlem hlavy státu a zvýrazní její významné architektonické prvky,“ konstatoval mluvčí prezidentky Martin Strižinec.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Prezidentský palác v Bratislavě

Mluvčí připustil, že v budoucnu bude možné palác výjimečně osvětlit v různých barevných kombinacích u speciálních příležitostí. „Běžně bude palác osvětlený bílým světlem, jak to dokládá přiložená fotografie,“ uvedl Strižinec a zveřejnil fotografii paláce v novém osvětlení.

Foto: Facebook/Zuzana_Čaputová

Zprávy o možném osvětlení Prezidentského paláce šíří mimo jiné i poslanec nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie Ľuboš Blaha. Na internetu zveřejnil fotografii ze zkoušky nového osvětlení. „Vypadá to jako laciná kýčová vesnická diskotéka z roku 1984 nebo jako bordel. Ztrapňuje celou Bratislavu,“ napsal Blaha.

Reklama

Výběr článků

Načítám