Hlavní obsah

Slovenský poslanec stále nemůže pohřbít manželku a děti, oběti letecké nehody

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Od tragické nehody letadla Ethiopian Airlines, při které zahynulo 157 lidí, uplynuly víc než čtyři měsíce. Poslanec slovenského parlamentu Anton Hrnko stále nemůže pohřbít manželku a dvě děti, které byly rovněž na palubě havarovaného letadla. Identifikace obětí totiž nadále probíhá a není jasné, kdy bude vyšetřování tragédie uzavřeno.

Foto: Martin Mikula, ČTK

Poslanec Slovenské národní strany Anton Hrnko na snímku z roku 2017

Článek

„Vůbec netuším, jak vyšetřování postupuje. Mám nějaké informace, kdy asi skončí identifikace, ale pohřeb je stále v nedohlednu,“ řekl Hrnko deníku Nový čas.

Letadlo typu Boeing 737 MAX 8 směřovalo z etiopské metropole Addis Abeba do keňského Nairobi. Na palubě byli také čtyři Slováci, včetně Hrnkovy manželky Blanky, dcery Michaly a syna Martina. Stejný typ stroje se zřítil v říjnu 2018 poblíž Indonésie, když zemřelo 189 lidí. Letadla Boeing 737 MAX 8 byla od havárie v Etiopii uzemněna.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Vyšetřovatel u trosek havarovaného boeingu

Americký výrobce letecké techniky Boeing vyčlení 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun) na pomoc rodinám obětí nehod svých strojů 737 MAX v Indonésii a Etiopii. [celá zpráva] Podle agentury Reuters to společnost oznámila s tím, že částka bude uvolněna nezávisle na žalobách, kterým firma kvůli haváriím čelí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám