Hlavní obsah

Slovensko zasype další sníh, má napadnout až 80 centimetrů

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko zasype v nejbližších dnech další příval sněhu. Meteorologové varují, že v okresech Čadca, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad by mohlo do středy napadnout až 80 centimetrů nového sněhu.

Foto: Policie SR

Sníh zasypal obec Ždiar

Článek

„V Banskobystrickém, Trenčínském a Prešovském kraji platí výstraha prvního stupně. Může zde napadnout 30 až 50 centimetrů nového sněhu,“ uvedli meteorologové na svém webu.

Starostové obcí Terchová a Lutiše v Žilinském okrese vyhlásili v neděli v souvislosti se sněhovou kalamitou mimořádnou situaci. Ta nadále platí ve městě Čadca a v obcích Klokočov a Olešná v okresu Čadca.

U obce Kraľovany spadla v neděli lavina těsně před přijíždějící vlak. Nikomu se naštěstí nic nestalo, protože strojvedoucí stihl soupravu ubrzdit. „Lavina spadla mezi obcemi Kraľovany a Párnica. Sníh byl z místa odklizen do dvou hodin. Masa sněhu způsobila zpoždění dvou vlaků,“ řekl mluvčí slovenských drah Michal Lukáč.

Také v nejchladnější slovenské obci Oravská Lesná bojují s přívaly sněhu. „Přijeli jsme dvěma auty, ale k chatě jsme se vůbec nedostali. Nechali jsme je dole a k chatě jsme museli na čtyřkolce,“ líčil situaci slovenským médiím český turista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám