Hlavní obsah

Slovenská města budou moci zakázat pití alkoholu na veřejnosti

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Radnice jednotlivých slovenských měst budou moci zakázat konzumaci alkoholu na veřejnosti. Umožní jim to novela zákona, kterou v úterý schválil slovenský parlament. Města budou moci pití alkoholu na veřejnosti zcela zakázat nebo určit výjimky ze zákazu prodeje, podávání a požívání alkoholu na veřejnosti.

Článek

Doposud byla jednotlivá slovenská města v nejasné pozici, do jaké míry mohou zakazovat nebo omezovat požívání alkoholu na veřejnosti.

V Košicích umožňovalo všeobecně závazné nařízení konzumaci alkoholu na veřejnosti v době od tří hodin ráno do pěti do rána. I v těchto dvou hodinách ale vznikal v Košicích prostor k narušování veřejného pořádku. Toto nařízení vzniklo v roce 2006 po úspěšném protestu proti úplnému zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti ve druhém největším městě Slovenska.

„Jsem pro to, aby bylo pití alkoholu na veřejnosti zcela zakázáno. Vadí mi například skupiny bezdomovců, kteří na veřejnosti popíjejí a pak tropí výtržnosti,“ říká důchodkyně z Bratislavy.

„Jen aby to nedopadlo tak, že si dám s kamarádem u stánku jedno pivo a policista mi okamžitě napaří pokutu,“ obává se Karol ze Senice.

„Jsem pro úplný zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Popíjející lidé na ulici nepůsobí dobře hlavně na děti,“ dodal Igor z Banské Bystrice.

Reklama

Výběr článků

Načítám