Hlavní obsah

Slováci zadrželi Itala Vadalu spojovaného s vraždou novináře Kuciaka

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michalovice
Aktualizováno

Ve slovenských Michalovicích byl na základě evropského zatykače znovu zadržen italský podnikatel Antonio Vadala, který má údajně vazby na italskou mafii a je médii zmiňován v souvislosti s vraždou novináře Jána Kuciaka. V úterý o tom informovala televize TA3.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„Na tuto osobu byl soudem v Benátkách vydán evropský zatýkací rozkaz,“ potvrdila serveru Aktuality.sk mluvčí slovenské generální prokuratury Andrea Predajňová.

Soud v Benátkách podle ní žádá o vydání Vadaly ve věci drogového deliktu spáchaného organizovanou zločineckou skupinou s nadnárodní působností. V rámci mezinárodní akce bylo zadrženo 17 lidí, z nichž je 11 ve vazbě a 6 v domácím vězení. „Další informace zatím není možné poskytnout,“ dodala Predajňová.

Zajištění Vadaly bylo součástí mezinárodní akce, při které bylo zadrženo 17 osob.

BEZ KOMENTÁŘE: Video z razie na SlovenskuVideo: Policie SR

Italští prokurátoři už před časem upozornili slovenskou policii na možné propojení Italů žijících na východním Slovensku na kalábrijskou mafii ’Ndrangheta. [celá zpráva]

Ján Kuciak

  • Zavražděný sedmadvacetiletý Ján Kuciak pracoval pro vydavatelství Ringier Axel Springer, provozovatele serveru Aktuality.sk, tři roky. Jako reportér on-line portálu se věnoval kromě jiného podezřením z daňových podvodů, které se týkaly i lidí označovaných za blízké vládní straně Směr-sociální demokracie premiéra Roberta Fica.
  • Psal také o kontroverzním podnikateli Marianu Kočnerovi, který ho prý zastrašoval. Na sociální síti pak Kuciak uvedl, že na Kočnera podal trestní oznámení a že ani po 44 dnech nebyl případ přidělen konkrétnímu policistovi.
  • Se svou přítelkyní Martinou byl zavražděn 21. února 2018. 
  • Objednavatel/objednavatelé vražd nebyli nikdy za zločin odsouzení. Politici, kteří měli být - byť prostřednictvím přátel - s kauzou spojení, stále figurují v nejvyšších patrech slovenské politiky, včetně Roberta Fica.

O působení této zločinecké skupiny na Slovensku a jejím propojení na slovenské politiky psal investigativní novinář Ján Kuciak, který byl zastřelen i se svou snoubenkou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám