Hlavní obsah

Skripalova dcera může mluvit, její stav se překvapivě zlepšil

Salisbury
Aktualizováno

Stav Julije Skripalové, která byla spolu s otcem Sergejem otrávena v anglickém Salisbury, se podle lékařů rychle zlepšuje. Podle stanice BBC je dcera dvojího agenta už při vědomí a mluví.

Foto: ČTK/AP

Julia Skripalová

Článek

„Jsem ráda, že mohu oznámit zlepšení stavu Julije Skripalové. Na léčbu reaguje dobře, nadále je jí ale poskytována 24 hodin denně expertní klinická péče,” uvedla Christine Blanshardová, která je lékařskou ředitelkou oblastní nemocnice v Salisbury. Stav Skripalovy dcery je označován za stabilizovaný.

Informace o zlepšení jejího stavu je považována za překvapivou. Skripalova neteř Viktorija ve středu v rozhovoru se zpravodajkou BBC v Rusku prohlásila, že dvojice má jen minimální, pouze jednoprocentní šanci na přežití. I kdyby Skripal a jeho dcera přežili, budou do konce života invalidní, uvedla. [celá zpráva]

Opakovaně se uvádělo, že po otravě neurotoxinem novičok zůstávají trvalé následky.  [celá zpráva]

Agent Sergej Skripal ale nadále zůstává v kritickém stavu.

O Skripalovou i jejího otce pečuje podle Reuters právě nemocnice v Salisbury. Dvojice byla v kritickém stavu hospitalizována 4. března poté, co byla otrávena nervovou látkou. Británie odpovědnost za otravu připsala Rusku, to ale obvinění odmítá.

Rusko požaduje kvůli případu na úterý svolání schůzky Organizace pro zákaz chemických zbraní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám