Hlavní obsah

Záběry z bytu, kde byl maďarský europoslanec na orgiích

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Sexuální skandál europoslance za maďarskou vládní stranu FIDESZ Józsefa Szájera (59) může mít negativní dopad na stranu premiéra Viktora Orbána, míní maďarský politolog Gábora Török. Podle něj to může znejistit voliče, kteří volili FIDESZ jako konzervativní stranu vyznávající křesťanské hodnoty a tradiční pojetí rodiny. Agentura Reuters ve čtvrtek publikovala záběry z bytu v Bruselu, kde se měly orgie odehrávat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z bruselského bytu, kde byl maďarský europoslanec na orgiíchVideo: Reuters

 
Článek

„Politika FIDESZ tím ztrácí důvěryhodnost,“ uvedl Török na sociální síti.

Když se ve středu redaktor webu telex.hu začal ptát členů vlády na jejich postoj k sexuálnímu skandálu europoslance, policie postavila kolem vchodu na úřad vlády zátarasy a znemožnila novinářům přístup k členům kabinetu.

Orbánova europoslance přes lockdown v Bruselu přistihli při hromadné orgii s muži

Evropa

Szájer ve čtvrtek večer oznámil, že opouští stranu FIDESZ, v níž patřil k zakládajícím členům. Premiér Orbán v provládním listu Magyar Nemzet označil Szájerovo chování za „nepřijatelné“ a odporující hodnotám strany.

„Nezapomeneme ani nepopřeme jeho třicetiletou práci, ale jeho čin je nepřijatelný a neobhajitelný. Po tomto činu bylo vzdání se mandátu a vystoupení ze strany jediným správným rozhodnutím, které jsme vzali na vědomí,“ dodal Orbán.

Maďarsko zakázalo registraci změny pohlaví

Evropa

Sexuální aféra

Maďarská provládní média první dny o aféře informovala pouze okrajově s tím, že europoslanec porušil zákaz shromažďování a vzdal se mandátu. Szájer přitom rezignoval na svou funkci poté, co jej minulý pátek belgická policie přistihla v centru Bruselu na nedovoleném večírku s dalšími 24 muži. Podle belgických médií šlo o sexuální orgie. Zakládající člen strany FIDESZ se pokusil uprchnout před policií oknem po okapu, ale to se mu nepodařilo. Podle mediálních informací měl Szájer u sebe drogy.

Na záběrech publikovaných agenturou Reuters je vidět byt, kde se měla akce odehrávat, a také její organizátor, 29letý David Manzheley.

Je to v poslední době už několikátý skandál dotýkající se vládní strany. Letos v červenci byl odsouzen k ročnímu podmíněnému trestu bývalý maďarský velvyslanec v peruánské Limě a člen FIDESZ Gábor Kaleta za držení 19 tisíc pornografických snímků dětí. Loni se dostalo na veřejnost video, které zachytilo při sexuálních hrátkách s prostitutkou tehdejšího starostu města Győr Zsolta Borkaie (za FIDESZ).

Maďarský vládní zmocněnec označil Evropu za Sorosovu plynovou komoru

Evropa

Orbánova strana odmítá přiznávání dalších práv homosexuálům a minulý měsíc představila dodatek k ústavě, který by měl výslovně stanovovat, že děti mohou adoptovat jedině heterosexuální manželé. Manželství mohou už teď v Maďarsku uzavírat jen muži s ženami.

V květnu zase Obránova strana prosadila zákon, který zapovídá takzvaným transgender osobám měnit pohlaví. To podle normy určují výhradně chromozomy, se kterými se dotyčný narodil.

Kanadská filmová hvězda už není ženou. Přijala jméno Elliot

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám