Hlavní obsah

Silné přívalové deště si v Itálii vyžádaly už pět obětí

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Série bouřek, které zasáhly ve středu střední a jižní Itálii, si ve spojení s následnými povodněmi doposud vyžádaly pět mrtvých. V zemi panuje všudypřítomný chaos. Jižní části Itálie by měly být zasaženy nezvykle silnými přívalovými dešti ještě v pátek. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v Itálii si vyžádaly pět obětíVideo: Reuters

 
Článek

Nejhorší počasí panuje v centrálních provinciích Abruzzo a Lazio a v jižních regionech Kampánie a La Stampa.

Už ve středu se v provincii Paliano vylila z břehů řeka Aniene nedaleko Říma. Zemřel přitom 40letý muž, který zůstal uvězněný ve svém autě. S mužem cestovali v autě další dva lidé, ty se ale podle serveru The Local podařilo vysvobodit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Tiburno, ČTK/AP

Zaplavená silnice nedaleko Říma

V sousední provincii Abruzzo zase zemřela 51letá žena, na niž spadla zeď jejího domu, která nevydržela nápor sesunuté půdy.

Kvůli hustému dešti se z břehů vylilo několik řek, kvůli čemuž muselo být evakuováno několik stovek lidí. V městečku Tagliacozzo byl nalezen 67letý muž, který se utopil ve sklepě svého zaplaveného domu.

Bouřky by měly pokračovat i o víkendu

Čtyři lidi potom zachránila policie, když zůstali uvězněni na střeše stodoly nedaleko Říma. Stejné štěstí neměla 70letá žena, kterou zabil příval vody. Jeden muž zase zemřel na infarkt, když ve čtvrtek odstraňoval následky povodní u svého domova.

Foto: Tiburno, ČTK/AP

Rozvodněná řeka Aniene

Italský ministr životního prostředí Gian Luca Galleti řekl, že v hornaté zemi se dlouho přehlížela rizika spojená s povodněmi a sesuvy půdy. Uvedl, že země je v ohrožení, protože Italové zapomněli na prevenci.

Meteorologové upozorňují, že jih země bude zasažen nezvykle silnými bouřkami ještě v pátek. Severní a střední regiony by mohly být zasaženy i o víkendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám