Hlavní obsah

Sexuální násilník, který dostal 30 let a u soudu ve Francii se otrávil, se zotavuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Muž odsouzený ve Francii na 30 let za znásilnění a vraždu mladé bankovní manažerky, který se v pátek po vynesení verdiktu pokusil přímo v soudní síni o sebevraždu, je mimo ohrožení života. S odvoláním na prokuraturu o tom informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Odsouzený Willy Bardon (vlevo) přichází se svými obhájci k soudnímu jednání

Článek

Kauza, která se týká činu z roku 2002, je ve Francii velmi sledovaná. Willy Bardon byl odsouzen k odnětí svobody na 30 let za to, že podle obžaloby unesl, znásilnil a zabil Élodii Kulikovou. Pětačtyřicetiletý muž, který vinu popíral, po vyslechnutí rozsudku spolkl pilulku s pesticidem a na dva dny upadl do bezvědomí, z něhož procitl až v pondělí.

Odsouzený ve Francii se pokusil o sebevraždu v soudní síni

Evropa

"Od nynějška je při vědomí a lékařům, kteří vyloučili trvalé následky, jeho zdravotní stav již nedělá starosti," uvedl prokurátor města Amiens Alexandre de Bosschère. Potvrdil, že odsouzený zůstane hospitalizován.

Foto: Profimedia.cz

Otec zavražděné Elodie Kulikové přišel k soudnímu jednání s portrétem své dcery.

Spálené tělo čtyřiadvacetileté oběti se našlo v lednu 2002. Na jejím únosu se zřejmě podílelo několik mužů, z nichž někteří již nežijí. Policie Bardona jako možného pachatele identifikovala na základě záznamu telefonátu Kulikové na tísňovou linku, v jehož pozadí se podle svědků ozývá Bardonův hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám