Hlavní obsah

Saúdské princezně v Paříži ukradli šperky za 20 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Členka saúdské královské rodiny přišla v Paříži o šperky v odhadované hodnotě 800 000 eur (20,5 miliónu korun), které jí v pátek někdo ukradl z jejího apartmá v proslulém hotelu Ritz. Informoval o tom v pondělí server francetvinfo.fr.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Ritz v Paříži

Článek

Šperky náležející jedné ze saúdských princezen se podle francetvinfo.fr v době krádeže nenacházely v hotelovém sejfu. Policie nezjistila známky násilného vniknutí do pokoje.

Již druhá loupež v jednom ruce

Saúdská královská rodina je velmi početná, má odhadem 15 tisíc až 20 tisíc členů. Mocných a bohatých jich je ale jen okolo dvou tisíc z nich.

Podle serveru Daily Sabah si případ převzali francouzští policisté z jednotky pro boj s organizovaným zločinem. Jedná se už o druhou letošní loupež takového rozměru v hotelu Ritz. Dříve v tomto roce se zloději pokusili odnést šperky z butiků v hotelu. Lup v hodnotě čtyř miliónů dolarů (asi 88 miliónů korun) ale zanechali na místě při útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám