Hlavní obsah

Sarkozy na summitu "trestal" Camerona, nepodal mu ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Britové s Francouzi k sobě odjakživa planuli bratrskou láskou přerůstající v nesmiřitelné střety, což v pátek opět potvrdili francouzský prezident Nicolas Sarkozy s britským premiérem Davidem Cameronem. Poté, co se Británie rozhodla nepřistoupit k nové smlouvě o eurozóně, "ztrestal" Camerona Sarkozy tím, že mu nepodal na veřejnosti ruku.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Sarkozy míjí premiéra Camerona, který už měl napřaženou ruku.

Článek

“To je ta chvíle, kdy Nicolas Sarkozy jasně ukazuje, co si opravdu myslí o vetu Davida Camerona,” napsal deník The Daily Mail.

Ze záběrů televizní stanice SkyNews je patrné, že státníci míjící se v opačném směru se s předstihem viděli. Sarkozy vešel do konferenčního sálu a pozdravil jednu delegátku.

Když postoupil dál, právě se proti němu rychlým krokem přibližuje Cameron. Sarkozy se ale rychle vytočí doprava a spíše pokývne muži sedícímu za Cameronem u stolu. Jen o vteřinu později ho míjí britský premiér, který použije ruku již napřaženou k pozdravu ke zdánlivě přátelskému poklepání po Sarkozyho rameni.

Foto: Repro SkyNews, Novinky

David Cameron už napřahoval ruku.

Ovšem i Cameronova rychlá chůze by se po rozkolu v názorech na budoucnost eurozóny dala interpretovat jako snaha mít rychle Sarkozyho "z krku".

Už ho okřikoval

Nicolas Sarkozy už na ranní tiskové konferenci horko těžko skrýval škodolibou radost, když oznamoval, že dohoda evropské sedmadvacítky ztroskotala kvůli britským obstrukcím.

Francouzský prezident se už v říjnu pustil dětinsky zhurta do Camerona, když mu podle deníku Guardian řekl, že neustále eurozónu kritizuje a že promeškal příležitost sklapnout.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Sarkozy jako by Davida Camerona neviděl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám