Hlavní obsah

Sarkozy a jeho sok Hollande mají společného předka - sedláckého nádeníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba nejvážnější prezidentští kandidáti ve Francii, současná hlava země Nicolas Sarkozy a jeho socialistický soupeř Francois Hollande, jsou vzdálení příbuzní. Podle nové knihy genealoga a publicisty Jeana-Louise Beaucarnota mají společného předka, sedláckého nádeníka žijícího v 17. století ve francouzských Alpách, upozornil server Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Sarkozy (vlevo) a Francois Hollande

Článek

Předek obou rivalů podle druhého dílu Beaucarnotovy knihy Politický svět žil před 400 lety ve vesničce Saint-Genix-sur-Guiers nedaleko švýcarské hranice. Jmenoval se Claude Labully-Berty a pracoval jako pomocná síla na statku. Prezident Sarkozy je údajně potomkem Labully-Bertyho syna Pierra, zatímco Hollande pochází z dalšího jeho syna Clauda.

Teprve v 19. století se podle Beaucarnota podařilo sedlácké rodině vyšplhat se na společenském žebříčku výš. Jeden z jejích příslušníků proslul například svým receptem na tzv. Labullyho koláč, který je ve Francii oblíbený do dneška.

Beaucarnot se věnuje původu osobností veřejného života. Loni například prohlásil, že bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn, kterého o úřad připravil skandál kvůli sexu s hotelovou pokojskou v New Yorku, je pravnukem bývalého majitele nevěstince Leona Bricota, který skončil ve vězení, protože zastřelil jednoho zákazníka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám