Hlavní obsah

Rusové přesouvají na Krymu silné jednotky s protileteckými raketami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Početné jednotky vybavené těžkými zbraněmi včetně antiraket S-300 přesouvají Rusové na Krymu. Část jich míří k severním hranicím poloostrova, uvedl podle listu Ukrajinska pravda mluvčí ukrajinského ministerstva obrany na Krymu Vladislav Selezněv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolona ruských obrněných transportérů nedaleko Kerče (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Podle něj se přesouvá kolona asi sta vozidel zahrnující i obrněné transportéry a nákladní automobily z Džankoje v severní části Krymu směrem na Pěrekop ležící u hranic Autonomní republiky Krym s pevninskou částí Ukrajiny.

Dále se přes Kerč na východě poloostrova, kde neoznačené, zřejmě ruské jednotky ovládly místní přístav, přesouvá velká kolona vojenských vozidel. Je mezi nimi pět nákladních automobilů Kamaz táhnoucích děla ráže 152 mm, jaká se většinou používají na samohybkách Gijacint. Na ložném prostoru mají kamazy schránky s municí.

Foto: ti, Právo/Novinky

Již ráno přes Kerč přejel vlak, přepravující 14 komplexů protiraketového systému S-300, čtyři obrněné transportéry BTR, pět nákladních automobilů Kamaz a několik vozidel Ural včetně testovacích, zřejmě verze Tajfun, která je ruskou obdobou amerických MRAP.

Selezněvova slova nešla ověřit z dalších zdrojů.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Kolona neoznačených vojenských vozidel na Krymu u Sevastopolu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám