Hlavní obsah

Rusové našli pohřešovaný hasící letoun, nehodu patrně nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvoudenním pátrání byly na Sibiři konečně objeveny trosky protipožárního letounu Iljušin Il-76, který se účastnil hašení lesního požáru v okolí Irkutsku. Záchranáři dosud našli těla čtyř z deseti lidí, kteří byli na palubě. Neštěstí zřejmě nikdo nepřežil, informovala v neděli agentura TASS.

Foto: Jason Reed, Reuters

Iljušin Il-76 (ilustrační foto)

Článek

Podle experta citovaného agenturou letadlo po shození vody na ohnisko požáru z výšky 300 metrů při obrátce k návratu nestačilo nabrat dostatečnou výšku, o čemž prý svědčí zlámané větve v korunách stromů v blízkosti místa pádu. Motory zřejmě ztratily tah, když se do nich dostal horký vzduch z ohně.

Trosky Iljušinu objevila dnes pozemní skupina záchranářů. Stroj havaroval na svahu jednoho z kopců asi čtyři kilometry od vesnice Rybnyj Ujan.

Protipožární letoun se ztratil při pátečním druhém vzletu. Po startu posádka nenavázala ve stanovených časech spojení s dispečery pozemní základny. Do pátrání v těžko dostupné oblasti, navíc zahalené dýmem z požárů, se zapojilo množství lidí i letadla a vrtulníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám