Hlavní obsah

Ruský voják zabil po hádce s velitelem tři lidi, hledají ho stovky lidí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruský voják Anton Makarov zastřelil v pondělí tři lidi na vojenském letišti u Voroněže na jihozápadě Ruska, uvedla agentura TASS, podle které utekl a skrývá se. Do pátrání jsou nasazeny stovky vojáků, policistů, gardistů a příslušníků speciálních jednotek. Oběťmi jsou major, desátník a jeden voják v povinné vojenské službě. Jednoho zraněného museli oživovat na jednotce intenzivní péče.

Foto: Profimedia.cz

Ruští vojáci při manévrech u Voroněže

Článek

„Střílel voják z pistole, kterou vzal důstojníkovi. Zabil tři lidi. Nyní se zabarikádoval ve vojenské části (letiště),“ uvedl zdroj TASSu. Zaútočil kolem páté ráno, když důstojník prováděl ranní kontrolu.

Střílel dvacetiletý Anton Makarov z Voroněže, který je na povinné vojenské službě. Střelbu potvrdily místní úřady i Západní vojenský okruh, pod který letiště Baltimor spadá.

Podle zdrojů agentury Interfax se střílelo v kanceláři v letištní budově. Když ráno přišel zkontrolovat vojáka major Roman Jermolajev, pohádali se, „voják mu sebral pistoli a zastřelil ho”. Pak zastřelil i řidiče, který přišel na pomoc.

„Pak vystřelil na dalšího vojáka základní služby, který později zemřel, a utekl,” dodal zdroj Interfaxu.

Obří plameny a rána. V ruské nemocnici s covidovými pacienty se vznítily láhve s kyslíkem

Evropa

Interfax uvedl, že voják se zabarikádoval a vyjednává se s ním, ale další zdroje to nepotvrzují. Podle TASSu bylo zahájeno rozsáhlé pátrání v areálu základny i mimo ni. „Vrtulníky a bezpilotní letadla speciálních sil ruské gardy a jednotky sil rychlého nasazení SOBR a policejních sil OMON jsou zapojené do pátrání.” Gardistů je v akci asi stovka. Protože je riziko, že utekl mimo základnu, zapojila se do akce policie.

Letiště je součástí vojenské vzdušné akademie profesora Žukovského a Gagarina. Už sedm let se rekonstruuje. Loni v prosinci se uvádělo, že oprava skončí do letošního října. Vzletová a přistávací dráha umožňuje starty všech typů vojenských i civilních letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám