Hlavní obsah

Ruský prezident slaví 67. narozeniny jako dobrodruh na Sibiři

Ruský prezident Vladimir Putin slaví v pondělí 67. narozeniny. Ve své vlasti by mohl být už dávno v penzi, v Německu by do důchodu mohl právě odejít, ale šéf Kremlu na důchod nepomýšlí, píše agentura DPA. Funkční období mu končí až za pět let. A k oslavám Putin opět zveřejnil video, v němž se stylizuje do silného vůdce, dobrodruha v dobré fyzické kondici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin slaví 67. narozeniny na SibiřiVideo: Reuters

 
Článek

Narozeniny Putin oslavil pobytem na Sibiři s přáteli a příbuznými, sdělil Kreml. Přesné místo ale odmítl sdělit. Tiskové oddělení prezidentské kanceláře ovšem zveřejnilo video, na němž je prezident zachycen při horské túře, jak sbírá houby či brusinky.

Na záběrech mu doprovod dělá ministr obrany Sergej Šojgu. Oba jedou vozem SUV a stoupají horským terénem. Putin se má na některých záběrech dostat do výše kolem 2000 metrů nad mořem. Z místa se kochal pohledem na více než 3000 kilometrů dlouhou řeku Jenisej, která protéká Sibiří do Severního ledového oceánu.

V minulosti se nechával zvěčnit například s potápěčskými brýlemi a harpunou, nebo svlečený do půl těla s rybářským prutem, jak se snaží chytit sumce. V roce 2009 obletěly svět jeho záběry v batyskafu při výpravě výpravu na dno Bajkalského jezera.

Foto: Alexei Druzhinin, ČTK/AP

Vladimir Putin se rád nechává fotografovat jako dobrodruh. Na snímku na Sibiři

Reklama

Výběr článků

Načítám