Hlavní obsah

Ruský airbus po srážce s ptáky přistál v kukuřičném poli

Aktualizováno

Letoun Airbus А321 společnosti Ural Airlines musel ve čtvrtek ráno po kolizi s ptáky nouzově přistát do kukuřičného pole u Moskvy. Na palubě stroje bylo v tu chvíli 230 lidí, napsala agentura DPA. Nehoda si vyžádala 23 zraněných, někteří mají vážná zranění, napsala agentura Interfax s odkazem na ruské úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry na havarovaný ruský letounVideo: Reuters

 
Článek

Mezi zraněnými bylo také devět dětí, ty měly vyváznout z kolize pouze s modřinami a naraženinami. Během dne byli všichni zranění propuštěni z nemocnice, hospitalizovaná zůstala pouze 69letá žena.

Foto: Reuters

Ruské letadlo přistálo nouzově na poli

Stroj startoval z letiště Žukovskij jihovýchodně od Moskvy, cílem bylo krymské město Simferopol. Z prvních vyjádření leteckých úřadů vyplývá, že stroj měl kolizi s hejnem racků krátce po startu.

Piloti se chtěli vrátit zpět na letiště, ale poškození motorů bylo tak závažné, že nakonec zvolili nouzové přistání. Krátce před přistáním byly motory vypnuty, také podvozek se nevysunul, uvedly úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo v kukuřičném poliVideo: Reuters

Na snímcích, které se objevily v ruských médiích, je vidět Airbus A321 v kukuřičném poli zhruba kilometr od přistávací dráhy a jak ho lidé postupně opouštějí po skluzavkách. Letecká společnost uvedla, že piloti rozhodli o nouzovém přistání správně. „Udělali přesně to, co se naučili,“ řekl mluvčí agentuře Interfax.

„Pevně jsem držel svůj křížek a teď v boha opravdu věřím,“ řekl jeden z cestujících agentuře RIA Novosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám