Hlavní obsah

Rusko zveřejnilo nové záběry sestřeleného boeingu

– Moskva

Ruský list Komsomolskaja pravda zveřejnil podle úterní zprávy agentury Reuters další video zachycující první okamžiky po dopadu Boeingu 777 Malaysia Airlines na východní Ukrajině letos v červenci. Věrohodnost amatérských záběrů se zatím nepodařilo ověřit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odklízení trosek sestřeleného malajsijského letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech pořízených jedním obyvatelem vsi Rassipnoje je vidět hustý sloup černého dýmu, ke kterému se sbíhají lidé. Někteří z obyvatel tam běží s kýbly a džbery.

Video také zachycuje kusy trosek a poblíž stojící bílý skříňový nákladní automobil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místě vyšetřují Nizozemci

Podle předběžné zprávy boeing spadl, protože byl zasažen velkým množstvím předmětů s vysokou kinetickou energií. To odpovídá zásahu střepinami po explozi hlavice protiletadlové rakety Buk, kterou údajně odpálili separatisté.

Rusko ale tvrdí, že dopravní letadlo zasáhla střela vzduch-vzduch, odpálená některým z ukrajinských strojů pohybujících se poblíž. Poslední důkaz předložený Rusy, který měl zachycovat ruský nadzvukový stíhací letoun, jak odpaluje raketu na boeing [celá zpráva], však byl podle nezávislých expertů podvržený. [celá zpráva]

Bohužel ale neexistuje ani záběr startujícího Buku.

Nizozemci míní prověřit všechny hypotézy.  [celá zpráva]

Našli další ostatky

Nizozemští vyšetřovatelé působí už týden v místě pádu stroje. V pondělí oznámili nález dalších lidských ostatků. [celá zpráva]

Ty by měly být co nejdříve převezeny do Charkova k předběžnému ohledání a odtud do Nizozemska. Zatím se nepodařilo objevit těla všech cestujících, kteří zahynuli při pádu stroje 17. července.

Související témata

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: Profimedia.cz

Protiletadlový systém Buk

Bezpečnostní situace v místě tragédie je prozatím dobrá, proto se předpokládá, že práce v místě pádu budou pokračovat. Vyšetřovatelé také shromažďují trosky letounu, které odvezou k expertíze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám