Hlavní obsah

Mrtvé tělo stopařky vezl řidič přes půl Evropy, u soudu v Německu dostal doživotí

Doživotí. Takový verdikt vynesl ve středu soud v německém Bayreuthu nad dvaačtyřicetiletým řidičem kamionu jménem Boujemaa L. Po dvouměsíčním procesu ho soud uznal vinným z vraždy osmadvacetileté stopařky Sophie L.

Foto: Profimedia.cz

Soud poslal Boujemau L. na doživotí za vraždu stopařky.

Článek

„Za to, co jste udělal, nemusíte osobně zaplatit životem, i když jste to opakovaně nabízel během procesu. Musíte ale za ten čin zaplatit, a to je trest, který jste dostal,“ uvedl soudce Bernhard Heim.

Sophia L. 14. července 2018 opustila svůj byt v Lipsku a chtěla se vydat do Amberku na oslavu narozenin svého otce. U čerpací stanice Aral ji nabral do svého vozu řidič marockého původu Boujemaa L. O chvíli později dívka napsala svou poslední esemesku kamarádce, že si stopla náklaďák, který jede do Amberku, a že ji veze marocký řidič.

Muž jí podle spisu začal dělat návrhy, a když ho dívka odmítla, mělo ho to tak „silně urazit“, že začal být agresivní. Mladá žena ho pak možná rozzuřila ještě víc, když se bránila a dala mu facku. Muž se poté podle soudce přestal ovládat. Několikrát ženu udeřil do hlavy montážním klíčem a těžce ji zranil. Sophia v tu chvíli ale nebyla ještě mrtvá. Řidič kamionu po útoku zastavil na odpočívadle, kde setrval deset až dvacet minut a přemýšlel co dál.

Vraždu dokonal, tělo pohodil

Možnost, že by jí poskytl pomoc nebo ji odvezl do nemocnice, zavrhl. Vrátil se do vozu a mladou ženu podle obžaloby zavraždil. „Když viděl, že Sophia L. lehce zvedla hlavu a natáhla ruku, znovu vzal montážní klíč a uštědřil jí jednu nebo více silných ran,“ popsala obžaloba. Přesný popis toho, co se stalo, podal na počátku procesu soudu také sám řidič kamionu.

Dívčino tělo nechal řidič ve voze, schované v prostoru určeném ke spaní. O několik dnů později dívčino tělo pohodil ve Španělsku do příkopu a kamion zapálil. Policii a majitelům firmy tvrdil, že požár měla na svědomí závada na voze. Nakonec ale španělská policie Boujemaa L. zatkla a vydala ho do Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám