Hlavní obsah

Řidič dodávky zaútočil v Londýně na policistu mačetou

Lodnýn

Řidič dodávky ve východním Londýně zaútočil při noční kontrole na policistu mačetou a poranil ho na hlavě. Policistovi, kterému je kolem 30 let, se podařilo ubránit pomocí taseru. Útočníka následně zadržel policistův kolega. Informoval o tom ve čtvrtek britský list The Telegraph a stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič napadl v Londýně policistu mačetouVideo: AP

 
Článek

Útok se odehrál krátce po půlnoci, když se policisté pokusili zastavit vůz na křižovatce Coopers Lane a Leyton High Road ve východním Londýně. Měli podezření, že nemá pojištění.

Zhruba padesátiletý řidič dodávky napřed odmítal zastavit, ale pak zabrzdil, vystoupil a policistu opakovaně sekl do hlavy mačetou. Tomu se i přes zranění podařilo proti útočníkovi použít taser, takže mohli jeho kolegové řidiče zadržet.

Podle detektiva Richarda Tuckera byl útok „děsivý, nevyprovokovaný a šokující“.

Policista se zotaví

Útok viděl Muhammad Faisal, který žije nedaleko. Z okna bytu spatřil, jak někdo leží na zemi a kolem jsou uniformovaní policisté: „Ošetřovali ho na hlavě. Neviděli jsme zranění, ale viděli jsme hodně krve.“ Dodal, že se bál, že policista umřel, ale že po „pěti sedmi minutách“ začal mluvit na kolegy.

Podle detektiva Richarda Tuckera byl policista vážně zraněn, ale zotaví se: „Řekl mi, že je v pořádku, ale on prostě má takovou povahu. Je to úžasný policista.“

Řidič byl na místě zadržen a odvezen v antonu, dodal Faisal. Podle Tuckera čelí obvinění z vážného ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám