Hlavní obsah

Rezešová se dívala, jak hoří čtyři lidé, a nic neudělala

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Slovenská milionářka Eva Varholíková-Rezešová (35) měla po srpnové nehodě v Maďarsku nečinně přihlížet, jak několik metrů od ní ve voze, do něhož narazila, hoří zaživa čtyři lidé. Podle maďarského deníku Magyar Nemzet to vyplývá z vyšetřovacího spisu.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rezešová (vpravo)

Článek

Obhájce Gábor Tóth deníku potvrdil, že kriminalisté předloží vyšetřovací spis prokuratuře společně s návrhem na obžalobu Rezešové. „Prokuratura zatím nerozhodla,“ uvedl Tóth.

Deník Blikk cituje z vyšetřovacího spisu: „Eva Rezešová se krátce po nehodě ve vzdálenosti osm až deset metrů od hořícího vraku vozidla krčila u svodidel. Ani řidič kamiónu, od něhož se Fiat Punto po srážce odrazil, neudělal nic, aby pomohl.“ Řidič kamiónu obhajuje svou nečinnost tím, že nemohl použít svůj hasicí přístroj, protože je účinný až ze vzdálenosti dvou metrů. Hořící automobil vydával takový žár, že se k němu dalo přiblížit maximálně na pět až šest metrů. Jeho výpověď potvrdili hasiči, kteří na místě nehody zasahovali.

Podle odborného posudku jela Rezešová rychlostí 170 až 185 kilometrů v hodině. Kdyby jela rychlostí 150 kilometrů v hodině, k tragédii vůbec nemuselo dojít.

Loni 21. srpna narazila Rezešová se svým terénním vozem do automobilu Fiat Punto. Ten se odrazil do svodidel a začal hořet. Zemřela celá čtyřčlenná posádka. Rezešová měla v krvi 1,5 promile alkoholu, ale tvrdí, že pila až po nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám