Hlavní obsah

Rekordně drahý obraz od Freuda koupil Abramovič

Novinky, has

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský oligarcha a majitel fotbalového týmu Chelsea Roman Abramovič se stal sběratelem umění. A ani v tomto oboru nijak nešetří. Podle rakouských médií to byl právě Abramovič, který minulý týden koupil obraz britského malíře Luciana Freuda. Plátno se při dražbě v New Yorku prodalo za 33 a půl miliónu dolarů a stalo se nejdražším dílem žijícího umělce.

Foto: ČTK

Roman Abramovič se svou přítelkyní

Článek

Rekordně drahý obraz nazvaný Benefits Supervisor Sleeping zachycuje plnoštíhlou modelku Sue Tilleyovou v životní velikosti. Kupec, který se aukce zúčastnil po telefonu, si chtěl zachovat anonymitu. Za obraz zaplatil přesně 33,6 miliónu dolarů, tedy více než půl miliardy korun.

Jednačtyřicetiletý ruský oligarcha a majitel fotbalové Chelsea patří k nejbohatším lidem světa a je zřejmě stále v čele žebříčku nejbohatších Rusů.

Podle listu Sudnay Times je také druhým nejbohatším mužem žijícím v Británii. List jeho majetek odhaduje na 11,7 miliard liber, tedy asi na 374 miliard korun.

Podle rakouského serveru Art Newspaper, který se odvolává na "zdroje z dražby" je Abramovič také majitelem díla Triptych z roku 1976 irského malíře Francise Bacona. Také tento obraz byl minulý týden vydražen v newyorské aukční síni Sotheby´s za rekordních více než 86 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám