Hlavní obsah

Řecký trestanec uprchl z věznice ve velkém stylu - opět vrtulníkem

ATÉNY

Věhlasnému řeckému zločinci Vasilisi Paleokostasovi se podařilo v neděli již podruhé uprchnout vrtulníkem. Tentokrát si jej helikoptéra „vyzvedla“ i s komplicem albánského původu Alketem Rizaiem ve věznici se zvýšenou ochrankou Korydallos poblíž hlavního města Atén a odletěla s nimi k nedalekému hřbitovu, odkud pokračovali na motocyklech.

Článek

Paleokostas si už desátým rokem odpykával v Korydallos 25letý trest za únosy a bankovní loupeže. Navečer se náhle vznesl nad vězeňský dvůr vrtulník a spustil vězňům pod sebou provazový žebřík. Ochranka ihned zahájila střelbu, ale útěku trestanců nezamezila.

Policie pak našla vrtulník na aténském předměstí, po zločincích však už nebylo ani stopy. Na místě zatkli strážníci pilota, který byl údajně k letu donucen s pistolí u hlavy.

Policie se domnívá, že útěk zorganizoval Paleokostasův gang, který společně se svým bratrem Nikosem vedl.

Výkon trestu přitom obdobně ve velkém stylu přerušil Paleokostas již před třemi lety, když ho jeho spojenci na svobodě unesli ze stejného vězeňského dvora opět vrtulníkem, a následně pak po přistání zmizeli pronásledovatelům v rychlých automobilech.

Nejznámějšího řeckého zločince, který proslul mimo jiné případem únosu magnáta, při němž vyinkasoval rekordní výkupné, policie vystopovala až v loni v létě, když údajně chystal únos průmyslníka.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám