Hlavní obsah

Řecký policista při protestech rozbil obuškem hlavu bezbrannému muži

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

V násilné střety s policií se v úterý během prvního dne generální stávky proměnily protesty proti dalším vládním škrtům v Aténách. Policisté s demonstranty bojovali několik hodin. Po dvou dnech se na internetu objevily záběry, ukazující jak jeden z policistů zaútočil na neozbrojeného demonstranta, který na policisty pouze pokřikoval.

Článek

Očitý svědek nahrál na server LiveLeak záběry, na kterých je patrné, jak jeden ze zasahujících policistů rozbil zbytečně demonstrantovi hlavu obuškem. Ač se nejdříve může zdát, že muž úder od policisty přihrál, po chvíli je jasně vidět, jak mu z hlavy teče krev.

Ani demonstranti se však nechovali spořádaně. Protestující lidé házeli po strážcích zákona kameny, které mnohdy vytrhli z fasád a schodů domů, a Molotovovy koktejly. Policisté tak proti nim nasadili slzný plyn. Demonstranti, jichž bylo zpočátku odhadem na 20 000, v ulicích tvořili improvizovaně barikády.

Několika obchodům včetně restaurace McDonald's vybili okna, zapálili slunečníky před kavárnou a přenosový vůz televize před budovou parlamentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám