Hlavní obsah

Rakousko prodlouží kontroly na hranicích se Slovinskem a Maďarskem

Rakousko bude v nadcházejících měsících pokračovat v kontrolách na hranicích mezi Slovinskem a Maďarskem, oznámil rakouský ministr vnitra Wolfgang Peschorn na okraj setkání ministrů vnitra Evropské unie v Lucemburku. Země zavedla kontroly v září 2015 a nyní budou prodlouženy, napsala agentura DPA.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Migrantka s dítětem čeká v Nickelsdorfu na autobus

Článek

„Když se ve střední Evropě provádějí kontroly na hranicích, má to pozitivní vliv na migraci, zejména na zločinecké převáděče. Je potřeba v tom pokračovat,“ uvedl Peschorn. Otázku, zda budou kontroly po vypršení nového termínu opět prodlouženy, nechal ministr otevřenou.

Německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) oznámil už na konci září, že země prodlouží hraniční kontroly po 11. listopadu o dalších šest měsíců vzhledem k bezpečnosti a kontrole migrace.

Německo posílí kontroly u všech svých hranic

Evropa

Německo i Rakousko jsou členy schengenského prostoru bez hraničních kontrol. Kontrolovat na hranicích ale začaly v uplynulých letech v souvislostí s migrační krizí. Evropská komise dlouhodobě tlačí na země v schengenském prostoru, aby hraniční kontroly neprodlužovaly.

V současné době mají kontrolují hranice kromě Rakouska a Německa také Francie, Norsko, Švédsko a Dánsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám