Hlavní obsah

Putin vyhlásil státní smutek, slíbil vyšetřování

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil na pondělí 26. prosince státní smutek kvůli letecké katastrofě u Soči, kde se v neděli zřítil letoun ministerstva obrany s 92 lidmi na palubě, včetně 64 členů věhlasného Alexandrovova armádního souboru písní a tanců. Putin současně slíbil pomoc pozůstalým a zevrubné vyšetření příčin katastrofy.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Uskuteční se pečlivé vyšetřování příčin katastrofy a uděláme vše, abychom poskytli podporu rodinám obětí,” řekl Putin novinářům a vyjádřil pozůstalým soustrast.

Letoun Tu-154 zmizel z radarů krátce po startu z letiště Adler u Soči, kde měl časně ráno mezipřistání kvůli tankování paliva při letu z Moskvy do Sýrie za ruskými vojáky. Trosky stroje záchranáři našli u pobřeží. Z moře zatím podle agentury TASS vylovili deset mrtvých, nikoho živého však nenašli.

Státní smutek v celém Rusku se až dosud podle nepsaného pravidla vyhlašoval v případech, kdy počet obětí přesáhl stovku, jinak se omezoval na region, kde se neštěstí stalo. Naposledy Putin vyhlásil státní smutek loni na podzim po pádu ruského dopravního letadla na Sinajském poloostrově s 224 oběťmi, které byly posléze přičteny na vrub teroristům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám