Hlavní obsah

Putin se moci nevzdá. Chce být premiérem

MOSKVA

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že bude stát v čele kandidátky největší politické strany Jednotné Rusko pro prosincové parlamentní volby. Díky tomu má jisté místo v parlamentu. Dodal, že by se v budoucnu mohl stát ruským premiérem.

Článek

"Je to velice reálné, ale stále je velice brzy o tom uvažovat," uvedl Putin.

Zároveň si stanovil dvě podmínky. "Jednotné Rusko musí zvítězit a můj nástupce musí být slušný a moderní politik, s kterým budu schopen spolupracovat," dodal prezident.

Jednotné Rusko se nijak netají tím, že podpora Putinovy politiky je hlavním stranickým programem pro volby, které se mají konat na počátku prosince. O tři měsíce později budou Rusové vybírat novou hlavu státu. Putin už podle platné ruské ústavy nesmí kandidovat. Přesto však několikrát oznámil, že si svůj vliv na dění v zemi chce zachovat.

Do strany Putin nevstoupí

Putin i přes to, že "s radostí" přijal návrh stanout v čele kandidátky Jednotného Rusko, nechce do strany vstupovat, uvedla rozhlasová stanice Echo Moskvy.

"Jednotné Rusko jako strana, která má odpovědnost za současný politický kurz, může mít jen jeden cíl a tím je vítězství ve volbách," řekl podle agentury ITAR-TASS ruský prezident na předvolební strany.

Již v předešlých dnech přinesla média zprávu, podle které Putin nevylučuje svoji kandidaturu na prezidenta v roce 2012.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám