Hlavní obsah

Putin potvrdil pověst tvrďáka, vstoupil do levhartí klece

– Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin si pěstuje image tvrdého chlapíka. V minulosti to potvrdil snímky s tygrem či letem na deltaplánu, jímž prý chtěl navést bílé jeřáby na cestu do teplých krajin. V úterý vstoupil do levhartí klece.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin v levhartí kleciVideo: Reuters

 
Článek

Prezident zavítal do útulku pro chráněné levharty perské ve městě Soči, kde v pátek zahájí zimní olympiádu. Do klece podle agentury ITAR-TASS vzal Putin i předsedu Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomase Bacha a předsedu koordinační komise MOV pro olympiádu v Soči Jeana-Clauda Killyho.

Foto: Alexei Nikolsky/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Vladimír Putin s mladým levhartem

Před klecí prý vznikla poněkud komická situace, když se členové výpravy u otevřených dveří zarazili a dávali si vzájemně přednost. Situaci chrabře zachránil nikoli Putin, nýbrž ruský vicepremiér Dmitrij Kozak, který vkročil dovnitř s poznámkou: "Já jsem svou misi splnil, mě nebude škoda."

V kleci ovšem nebyl statný dospělý levhart, nýbrž šestiměsíční kotě této šelmy. Vzhledem k počtu nezvaných hostí se údajně netvářilo příliš přívětivě, ale nakonec se nechalo i pohladit.

Putina podle agentury ITAR-TASS při výkladu o fungování levhartího střediska zaujala mimo jiné slova ředitele Umara Semjonova, že dospělý samec je schopen se spářit 274krát za týden. "274krát! Vezmi si příklad," prohodil prý "alfa samec" z Kremlu k jednomu z novinářů.

Levhart perský (Panthera pardus saxicolor) patří k vzácným a ohroženým poddruhům levharta. Dříve se mimo jiné vyskytoval v Zakavkazsku, avšak postupně v přírodě z mnoha lokalit zcela zmizel. O jeho záchranu se v poslední době snaží zoologické zahrady či specializované útulky.

Související témata

Foto: Michael Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám