Hlavní obsah

Prokuratura žádá nový proces s milionářkou Rezešovou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Maďarská prokuratura žádá nový proces v případě slovenské milionářky Evy Rezešové (36). Podle soudu způsobila v roce 2012 na maďarské dálnici nehodu, při níž přišly o život čtyři osoby. Soud ji odsoudil k šesti letům vězení.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rezešová

Článek

Rozsudek ještě nenabyl právní moci, protože se proti němu odvolal prokurátor i obhájce. Mluvčí prokuratury Csilla Gyugyiová v úterý pro server Hvg.hu potvrdila, že navrhují, aby celý proces začal od začátku. Prokuratura je přesvědčená, že by měla dostat vyšší trest.

V srpnu 2012 jela Rezešová se svým luxusním BMW X5 po maďarské dálnici rychlostí 165 kilometrů v hodině. Zezadu narazila do Fiatu Punto, který vzápětí následně narazil do svodidel a vzňal se. Na místě uhořely tři osoby a čtvrtá zemřela po převozu do nemocnice.

Po vynesení rozsudku loni v listopadu byla Rezešová umístěna do domácí vazby v pronajatém luxusním apartmánu v Budapešti. Toto rozhodnutí vzbudilo v Maďarsku značné pobouření. Po dvanácti dnech soud zrušil vlastní rozhodnutí o domácí vazbě a Rezešová byla odvedena zpět do vyšetřovací vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám