Hlavní obsah

Prokurátor se střelil do hlavy, když vysvětloval vyšetřování smrti polského prezidenta

Novinky,
Poznaň
Aktualizováno

Během pondělní pauzy na tiskové konferenci se v Polsku střelil do hlavy vojenský prokurátor plukovník Mikolaj Przybyl. Uvedla to BBC. Před novináři obhajoval, jak bylo vedeno vyšetřování letecké nehody, při níž zemřel v dubnu 2010 polský prezident Lech Kaczynski. Popřel, že by vojenští vyšetřovatelé odposlouchávali novináře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Polský prokurátor se střelil během přestávky tiskové konferenceVideo: Reuters

 
Článek

Během tiskové konference v Poznani Przybyl řekl, že potřebuje krátkou pauzu. Odešel a ve své kanceláři se střelil do hlavy. Když novináři uslyšeli výstřel, vyběhli a našli muže v krvi.

"Zaslechli jsme hlasité zadunění a vyběhli do vedlejší místnosti s tím, že zřejmě spadla jedna z kamer. Tam jsme ale spatřili prokurátora, jak leží bez hnutí na zemi v kaluži krve, jeho pistole ležela vedle něj," popsal jeden z novinářů v polské televizi.

Przybyl je nyní v nemocnici ve stabilizovaném stavu. Jeho život není ohrožen.

Foto: Lukasz Cynalewski, Reuters

Poznaňská vojenská prokuratura, kde se střelil prokurátor.

Na tiskové konferenci Przybyl popřel, že by vyšetřovatelé z Poznaně odposlouchávali nebo sledovali novináře, kteří zjišťovali informace o katastrofě Tupolevu Tu-154.

Záležitost "znepokojila" prezidenta Bronislawa Komorowského, který již prověřil šéfa bezpečnostního úřadu, aby střelbu prověřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám